minnen och ting

blommor

Vi omger oss med ting. Ting för att underlätta vår vardag. Ting för att hjälpa oss. Ting för att roa oss. Ting vi inte bryr oss om. Ting som bär på minnen. De här tingen som lyckas få kraften att påminna oss om händelser och människor fascinerar mig. Vad skapar värdet? Och hur viktigt är tinget för minnet? För min egen del innebär det som ni kunnat läsa lite om tidigare att jag sparat på alla kläder jag någonsin haft (nästan iaf). Gåvor jag fått men inte använder har jag svårt att göra mig av med eftersom det då känns som att göra sig av med den person som gett mig gåvan.

För två veckor sedan var jag hemma hos mina föräldrar och tog det foto ni ser överst här. Det var just en gåva. Inte till mig utan från mig. En blomsterbukett som inte vissnar får mig nu att minnas min mormors 80 årsdag. En varm juniafton där hela släkten var samlad, mormor hade fått nyslingat hår och dragspelsmusiken spelades live. Ett fint minne som dessa blommor nu minner om när jag besöker mina föräldrar.

Vilka ting hjälper dig att minnas?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *