välkommen!

IMG_7018

fyra komma två och sex komma sju är namnen på mina två senaste verk. I lördags var det invigning och vernissage i Trädgårdsföreningen här i Göteborg. Under en strålande junisol åt vi lördagsgodis och beundrade glansen i de oljebaserade buntbanden. Vi släckte törsten i värmen, lyssnade på mina väl valda ord och svettades runt avlagda textilier.

IMG_0004

IMG_0005

IMG_0010

IMG_0009

IMG_0021

flätat & sammanvuxet
förbrukat & återuppståndet
runt vår jord & kring vårt hus
slingrat & ihopvävt

IMG_0012

I en undersökning av de 4,2 kloten och deras tekniska sammanflätning har jag använt mig av oljebaserade plastband avsedda att hålla samman last och pallar. Band som efter en frakt annars skulle slängas och brännas. Ett förgängligt material som om det lämnas i jorden är högst oförgängligt.

IMG_6994

Utnötta lakan, trasiga ylleunderställ, strumpor med hål under hälen och toppen som fick en fläck på första sommarfesten. Alla dessa förkastade textiler som tillsammans bildar en mängd och en massa. En 7,6 kilo massa.

Utställningen hänger under hela sommaren. Välkomna förbi för en titt!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *